Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа Ромео 147 1.6 TS !

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа Ромео 147 1.6 TS !

Здравейте колеги ! Харесал съм си една 147-ца и искам да попитам вас, защото знам че тук няма да ме излъжете бюджета ми е до 4000 лв. Ходих да гледам една която за цената си е супер на външен вид и вътрешен просто перфектна, но да ми кажете на какво да обърна внимание при евентуална покупка. Ето и колата : http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...=&s4=&s2=&s6=1

Благодаря предварително !

Обръщаш внимание на мотора и ходовата част.
    Мотора не трябва да има никакви Шумове (тракащи или чукащи), щото като цяло TS е малко рисков мотор и не се знае какво те чака с него. Може и лошо да те изненада.
    Искай задължително да я закараш в сериз, нека да и проверят ходовата част.

И един съвет - 1.6 ТС много не си заслужава. Ако ще е бензин, по-добре 1.8 или 2.0, разхода на всички ТС е почтни еднакъв, но вървежа е осезаемо различен.
    Аз бих ти препоръчал 1.9 JTD.
    Lancia Delta 1.6 i.e - ex
    Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

При запалването на колата нещо изтрака за около 5 секунди човека ми каза че бил вариатора струвал 10-12 лв и това като се смени няма да се чува. Насочил съм се кам точно тази кола защото с регистрация и Газ доло горе да се вмъкна в тоя бюджета.
      Last edited by emo877; d.m.y г., 12:55.

Comment

Първоначално публикувано от emo877 Покажи съобщение
        При запалването на колата нещо изтрака за около 5 секунди човека ми каза че бил вариатора струвал 10-12 лв и това като се смени няма да се чува. Насочил съм се кам точно тази кола защото с регистрация и Газ доло горе да се вмъкна в тоя бюджета.
        10-12 лв е само ремонтният комплект на вариатора и след като го смених, не тракаше в продължение на 1670 км - нарочно го следих и го отбелязах. Сега си трака вече не само 5 секунди, и все повече... Нов е 330 лв, ферариста ги ремонтират за стотина... А и 1,6 с газ според мен е неочаквано недобра комбинация Но зависи какво търсиш от колата.
        ...
        155 1,6 TS 16V `96
        166 2,4 JTD `99
        147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщение
          А и 1,6 с газ според мен е неочаквано недобра комбинация Но зависи какво търсиш от колата.
          Какво искаш да кажеш с това колега ? Защо да не е добра комбинация ? Сега се сетих да попитам още нещо колата беше студена още като и подам газ до около 1500-1700 оборота малко глъхнеше и ми каза че това било защото е била с по 2 свещи на цилиндър и трябвало малко да загрее и се оправяла ? това проблем ли е ? Благодаря предварително

Comment

Това с глъхненето - дебитомер.
            Тракането за 5 сек при студено палене - вариатор. Като смениш тези неща заедно с останалите задължителни консумативи - на поне 600 лв ще си. Тракащ вариатор и дебитомер за смяна обаче не би трябвало да са неща, които да те откажат, ако по принцип останалото по колата е читаво.

Безкрайно ме радват лафовете на джамбазина обаче... с 12 лв се оправял вариатора, а глъхненето било от незагрелия мотори 8-те му свещи. Титан!
            Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Глъхненето няма гаранция, че е от дебитомера. И това че е от двете свещи са пълни алабала-глупости
              Най-добре колата да се провери. Изтракването в началото не е никакъв проблем. То почтни няма алфа, дето да не и трака вариатора . Като се разтрака за постояно, тогава ще му мислиш.
              И между другото, за тези пари може да си вземеш 147-ца с какъвто си мотор искаш
              Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Ако искаш обади ми се да идем да я погледнем. Точно на тая борса навремето ми предлагаха перфектна 147 която като я закачих на комп целият ми компютър светна в червено. А като огледах ламарините по-внимателно се оказа и крива. И това без да я подкарвам за да видя как ще се разклопа.
                И имай предвид, че ако дадеш 4000лв. за колата ти трябват поне 1500 още + 1000 за читав газов инжекцион. А с читав газов инжекцион колата е трепач, мога да ти демонстрирам
                Глъхненето може да е от вода при свещите, че се оливат с миенето с пароструйките
                Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                156 1.8TS 16V (01.2001)
                147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                0879369082

Comment

Благодаря ви много за изчерпателните отговори !! Ще пиша ако има резултат !

Comment

Само от думите на продавача те съветвам да бягаш далеч. Къде го видя тоя мултиволан? 89000км ???? ASR блокаж?? какво блокира? Глъхне, защото била с по 2 свещи?!?!

Тракането на вариатора ти е най-малкият проблем. Ако намериш кола с нетракащ вариатор, като я покараш малко ще затрака...

С бюджет 4000 лв не знам как ще се вмъкнеш след като те чака обслужване за грубо 500-600 лв, ще изкочат я накладки, я дебитомер, я нещо друго за още 200 лв. Газов инжекцион? А гражданска? Регистрация, транспорт до КАТ и т.н.?
                    Last edited by DerMeister; d.m.y г., 14:58.
                    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                    Mazda 6 2.3 2005
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                      Само от думите на продавача те съветвам да бягаш далеч. Къде го видя тоя мултиволан? 89000км ???? ASR блокаж?? какво блокира? Глъхне, защото била с по 2 свещи?!?!
                      Мултиволан е понеже се върти наляво а също и надясно!
                      Alfa Romeo 147 1.9 JTD '03 (Distinctive)

Comment

Първоначално публикувано от emo877 Покажи съобщение
                        вариатора е 200-250 лева (ebay) не 10-15 съветвам те да си купиш някоя форумна (мойта е взех эа 3200 и щи кажа кво съм сменял :X окачване вътр.накрайници дебитомер,ламда сонда,дат.колянов вал,ремаци ролки ,термостат,газов инж. и сложих та още куп неща има да се сменят от с.труд е взех :X ,но тогава нищо незнаех за марката
                        Last edited by alfaa156; d.m.y г., 15:18.
                        Alfa Romeo 156 - 1,6 ts - K&N air filter

Comment

Колега, аз от коли не разбирам, ама бягай делече от този джамбазин! Това което ти е казал, са дърти лъжи.
                          A.Р.33 vl 1.4 2карба 90г. Няма я вече!

Comment

Първоначално публикувано от GALIN4O Покажи съобщение
                            Колега, аз от коли не разбирам, ама бягай делече от този джамбазин! Това което ти е казал, са дърти лъжи.
                            Е нали трябва да си продаде колата. Той джамбазина да не мислиш, че знае от кво прекъсва...
                            Това не е причина човека да се откаже от колата. Общо взето тези симптоми, които е изброил, ги има почти всяка форумна алфа .
                            Полвината спаркове като запалят глъхнат първите 2-3 мин. Вариатора на почти всички трака. Нищо кой знае кво до момента
                            Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Kolega vij moita publikaciq v razdel avtomobili.ima gazov injekcion na mestoto na rezervnata guma,smenil sum remuci rolki vodna pompa,maslo samo seleniq gold 10w40 .razgledai obqvata moje puk tova da e tvoita 147ca.pozdravi
                              Last edited by 147alfa; d.m.y г., 21:24.

Comment

Working...
                              X